Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2018. Június 27. 14:14, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

A személyzet hibája miatt zuhant le az orosz utasszállító

A személyzet hibája miatt zuhant le az orosz utasszállító

71 ember veszett oda a februári tragédiában.

A személyzet hibája okozta a Szaratovszkije Avialinyii légitársaság februárban Moszkva közelében lezuhant gépének és 71 utasának pusztulását – közölte Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője kedden az Interfax hírügynökséggel.

Az orosz főváros Domogyedovo repülőteréről Orszkba tartó An-148-as február 11-én, négy perccel a felszállás után eltűnt a radarernyőkről. A gép lezuhant, 65 utasa – köztük három gyerek – és hatfős személyzete életét vesztette.

Petrenko elmondta: az SZK és az orosz Államközi Légiközlekedési Bizottság (MAK) szakemberei a gép feketedobozai által rögzített adatokat elemezve arra a megállapításra jutottak,

hogy a felszállás előtt a pilóták elmulasztották bekapcsolni a sebességjeladók fűtésrendszerét, ezért emelkedés közben jegesedés következett be.

A gép parancsnoka, Valerij Gubanov helytelen adatokat kapott a lassulásról, és a gép gyorsulását zuhanórepüléssel próbálta elérni. Emellett, az instrukciókat megszegve, túllépte a dőlésszöget, aminek következtében a repülőgép irányíthatatlanná vált.

A szóvivő szerint a nyomozással kapcsolatban több mint 300 embert hallgattak ki. A nyomozók korábban azt közölték, hogy a gépen a felszállás után bekapcsolták a robotpilótát, ám visszatértek a kézi vezérlésre, miután jelentős eltérést észleltek a sebességérzékelők jelzései között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt