Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Október 19. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI/Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A V4 országokban a munkahelyek megőrzése a járványkezelés központi eleme

A V4 országokban a munkahelyek megőrzése a járványkezelés központi eleme

A visegrádi országokban a járványkezelés központi eleme a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése

- mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Visegrádi Csoport munkaügyi minisztereinek találkozóját követően sajtótájékoztatón.

Bodó Sándor kiemelte, a tanácskozáson kiderült, hogy a vírushelyzet mind a négy országban jobban sújtotta az alacsonyabb végzettségűeket és a 25 év alatti fiatalokat. Egyúttal megállapították, hogy a távmunka most már tartósan jelen van, és meg is marad a visegrádi országokban.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, az egyeztetésen felmerült, hogy a 25 év alattiak egy szakmával nem lehetnek biztonságban, ezért számukra is lehetőséget kell adni a munkahelyi belső képzésekben való részvételre, mert ez lehet garancia arra, hogy tartósan tudjanak ott maradni az adott munkahelyen.

Bodó Sándor közölte, Magyarországon a munkahelyi képzések támogatására 70 milliárd forint áll rendelkezésre, emellett a fiatalok foglalkoztatását segíti majd a 25 év alattiak személyi jövedelem adó mentessége, ami jövőre lép hatályba.

A tanácskozáson elfogadtak egy nyilatkozatot, amely értelmében a V4 országok egyebek mellett elkötelezettek a munkahelyek megőrzése és a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű csoportok segítése, valamint nemzeti értékeik védelme mellett. A nyilatkozat az európai minimálbérrel összefüggő álláspontjukat is tartalmazza, amely szerint a V4-ek úgy vélik, hogy ez Magyarország és a többi visegrádi ország számára versenyhátrányt jelentene - mondta Bodó Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során