Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2022. Április 04. 13:06, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI/Fotó: facebook.com/JonBatisteMusic

Átadták a Grammy-díjakat

Átadták a Grammy-díjakat

Jon Batiste-é lett az év albuma a vasárnapi Las Vegas-i Grammy-gálán, és ő nyerte a legtöbb (öt) elismerést is. A Silk Sonic az év felvétele és az év dala díjat kapta, a legjobb új előadó Olivia Rodrigo lett.

A 35 éves, számos műfajban dolgozó Jon Batiste We Are című lemeze lett a legjobb az albumok között, emellett további négy kategóriában díjazták. A 64. Grammy-díjátadó előtt ő kapta a legtöbb (tizenegy) jelölést.

Az MGM Grand Garden Arenában tartott ceremónián az R&B supergroup Silk Sonic, azaz Bruno Mars és Anderson .Paak duója nyitotta a show-t, majd négy trófeát is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvétele, valamint az év dala elismerést. Bruno Mars utolérte a legendás Paul Simont: immár ők ketten azok a személyek, akik eddig három alkalommal is elhódították az év albuma díjat.

A Disney Channel sztárjaként berobbant 19 éves Olivia Rodrigo kapta a legjobb új előadónak járó elismerést, ezzel folytatódott a nők uralma ebben a kategóriában, hiszen az elmúlt három évben Dua Lipa, Megan Thee Stallion és Billie Eilish volt a díjazott. Olivia Rodrigo további két Grammy-t kapott a gálán.

A legjobb rap előadásért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a Family Ties című dalért - ők valóban unokatestvérei egymásnak.

A ceremónián bejátszották Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét. A politikus azt kérte, "minden lehetséges módon" támogassák Ukrajnát.

"Mi lehet ellentétesebb a zenénél? Lerombolt városok és meggyilkolt emberek csendje. Töltsétek meg zenétekkel a csendet. Töltsétek meg ma, hogy elmeséljétek történetünket. Támogassatok, amiben csak tudtok. Csak ne legyen csend" - fogalmazott az ukrán elnök. Zelenszkij videóüzenetét követően John Legend emigráns ukrán zenészekkel adta elő Free című dalát.

Az eredetileg január 31-re tervezett ceremóniát az Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt halasztotta április 3-ra.

Az estén fellépett mások mellett a BTS, Billie Eilish, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Carrie Underwood, H.E.R., Nas és Chris Stapleton is.

A gálán megemlékeztek a tavaly elhunyt Stephen Sondheim dalszerzőről, és tisztelegtek a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins előtt, aki 50 éves korában néhány nappal ezelőtt halt meg az együttes dél-amerikai turnéján. A Foo Fighters három Grammy-t kapott a gálán, de tagjai nem voltak jelen a ceremónián. A CBS tévécsatornán közvetített Grammy-díjátadó házigazdája Trevor Noah volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára