Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Január 25. 13:41, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Elkezdődött a csecsemőgyilkossal vádolt fertőendrédi nő pere Győrben

Elkezdődött a csecsemőgyilkossal vádolt fertőendrédi nő pere Győrben

Elkezdődött a Győri Törvényszéken csütörtökön annak a nőnek a büntetőpere, aki a vád szerint megölte hét hónapos kislányát 2016 októberében Fertőendréden.

A nőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolják.

Pribusz Ágota ügyész a vádiratot ismertetve elmondta, hogy a korábban Svájcban élő vádlott, N. Marietta 2016 májusában érkezett vissza Fertőendrédre az élettársához a februárban született gyermekével, Kendrával. A nő gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatót, gyermekét esetenként elhanyagolta, alkoholos befolyásoltsága alatt többször volt türelmetlen a gyermekkel, különösen a sírása zavarta.

A gyilkosság napján a vádlott reggeltől estig egyedül volt a gyermekkel a házban, délutánig legalább nyolc nyugtatót vett be. Délután a gyermek sírni kezdett etetés közben, ezért a nő legalább háromszor, vélhetően ököllel megütötte a fejét és nagy erővel, hosszan rázta. A hét és fél kilogrammos csecsemő nem sokkal ezután meghalt.

A nő a halott csecsemőt az ágy melletti szőnyegen hasra fektette, abban az állapotban találta meg a hazaérkező élettársa, aki azonnal hívta a mentőket. A mentők a több órája halott csecsemőt megpróbálták újraéleszteni, kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. A vádlott ezután a rendőrök megérkezéséig rendet rakott a szobában.

Pribusz Ágota ügyész kitért arra, hogy a csecsemő halálának közvetlen oka agyzúzódás volt. A sérülések és az agyzúzódás következtében olyan fokú agyvizenyő alakult ki, amibe a gyermek rövid időn belül belehalt.

N. Marietta bírói kérdésre nem ismerte el a felelősségét. Azt mondta, hogy nem emlékszik a történtekre, mert gyógyszereket vett be, amelyeket az interneten rendelt, de tudja, hogy a gyermek nem sírt. Elmondta, hogy többször volt már kórházban pánikrohamai miatt.

Habony János bíró azt mondta, hogy az igazságügyi orvosszakértők szerint nincs olyan baja a nőnek, ami megmagyarázhatná ezt a cselekményt.

A nőnek van már egy 2008-ban született fia, akit a vádlott nővére gondoz. Eddig három alkalommal indult ellene büntetőeljárás, kétszer felfüggesztett, egyszer pedig nyolc hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A büntetőper tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben