Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 01. 13:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Felavatták Európa egyik leghosszabb víz alatti alagútját Lengyelországban

Felavatták Európa egyik leghosszabb víz alatti alagútját Lengyelországban

Megnyitották Lengyelországban Európa leghosszabb, 1440 méter hosszú víz alatti alagútját, ami Usedom és Wolin szigetét, valamint Swinoujscie városközpontját köti össze az ország többi részével.

A brüsszeli közlemény kiemelte, hogy a részben uniós forrásokból megvalósult beruházás zökkenőmentes közlekedést tesz lehetővé a helyiek és a látogatók számára, és katalizátora a régió gazdasági fejlődésének.

Közölték: a beruházás fontosságát kiemeli, hogy Swinoujscie lakosai, különösen a Nyugat-Pomeránia régió fővárosában, Szczecinben dolgozók számára a komppal való napi ingázás meglehetősen hosszú és kihívásokkal teli volt. Az alagút ezt az utazást alapvetően változtatja meg, mivel az átkelés mostantól mindössze 2-3 percet vesz igénybe.

Ezenkívül megkönnyíti a Lengyelország és Németország közötti közlekedést, új kilátásokat teremt a befektetések és a munkahelyteremtés szempontjából a régióban. Az összeköttetés javításával az alagút megerősíti a kapcsolatokat Swinoujscie és a szomszédos városok között, elősegítve ezzel a regionális együttműködést - írták.

A közlemény szerint a 2018 júniusában jóváhagyott projekt 162,3 millió euró kohéziós támogatásban részesült, a beruházás teljes költségvetése 191,5 millió euró volt.

Hozzátették: a 2014-2020-as programozási időszakban Lengyelország több mint 78,8 milliárd euró uniós kohéziós támogatásban részesült, amelyből 28,2 milliárd eurót az infrastruktúrával és a környezeti tudatossággal összefüggő programra fordítottak.

Fotó: Twitter

Címkék: alagút, Lengyelország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).