Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Október 11. 12:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Gyurcsány: Bajnai rossz színpadot választott

Gyurcsány: Bajnai rossz színpadot választott

Gyurcsány Ferenc szerint hibát követ el a kormányfői székben őt követő Bajnai Gordon azzal, hogy felszólal a Milla október 23-i tüntetésén.

A Demokratikus Koalíció elnöke a közösségi oldalon kedden közzétett bejegyzésében bírálta a sajtószabadság-tüntetésekkel ismertté vált Egymillióan a magyar sajtószabadságért Facebook-csoportot, amely szerdán egyesületté alakult.
Azt írta: az ellenzéki együttműködés legnagyobb akadálya az a "hazugság", amely egyenlő távolságot tart a Fidesztől, illetve az MSZP-től és a DK-tól. Szerinte "ebben a hazugságban osztozik ma a Milla, a Szolidaritás és az LMP", pedig nem lehet egy kalap alá venni a 2010 előtti kormányokat és a mostanit.
"Bajnait sokra tartom. Fontos szerepe lehetne az ellenzéki együttműködésben, Orbán leváltásában, a leendő kormányzásban" - közölte Gyurcsány Ferenc. Véleménye szerint azonban "teljes tévedés" lenne, ha utódja a Milla élére akarna állni, mert nem osztozhat a múlt eltörlésének, az MSZP és a DK megbélyegzésének politikájában.
"Ha meg az ellenzéki együttműködés meghirdetését tervezi, akkor nagyon rossz színpadot választott" - utalt a DK elnöke arra, hogy Bajnai Gordon felszólal a Milla október 23-i rendezvényén. "Ez a döntés több mint ellentmondásos, hajlok rá, végzetes stratégiai hiba" - jegyezte meg Gyurcsány, aki szeptember végén azt közölte, pártja nem indít önálló miniszterelnök-jelöltet 2014-ben, hanem a demokratikus ellenzék közös jelöltje mögé áll be, ha lesz ilyen, ugyanakkor a szocialista kormányt 2009 áprilisa és 2010 májusa között vezető Bajnait "könnyebb szívvel és mélyebb meggyőződéssel" támogatná, mint bárki mást.

Címkék: Pártok-DK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során