Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Július 03. 12:12, kedd | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Kártyával sem hajthatott a MÁV-kórház területére

Kártyával sem hajthatott a MÁV-kórház területére

Nem lehet a MÁV-kórház belső parkolójában várakozni a mozgáskorlátozott parkolókártyával rendelkező személyeknek sem – ezzel a problémával kereste meg hírportálunkat egy fegyverneki olvasónk. Göblyös Ferencné elmondta, nemrégiben

Mivel mozgássérült, ezért gyakorlatilag mindenhová gépkocsival közlekedik. Akórházig is azzal ment, ám a kapunál a portás nem engedte be, mondván, az intézmény területére nem hajthatnak be betegek vagy látogatók, hiába van parkolókártyájuk.

Az asszony nehezményezte, hogy még arra az időre sem engedték leparkolni a bejárathoz közel, amíg párjának felvitte volna a tisztasági csomagját. Így az épülettől távol kellett leállítania az autót.

Amikor besétált a kórház területére, azt tapasztalta, a felfestett mozgássérült parkoló mindegyike foglalt volt, de a járműveken mozgáskorlátozott parkolókártya nem volt. Kicsit beljebb azonban négy felfestett parkolóhely is üresen állt.

Olvasónk kérdezi, miért lehet az, hogy (vélhetően) csak a kórházi dolgozók parkolhatnak a belső területen? Hogy lehet egy kórház belső parkolójából kitiltani a mozgássérült betegek autóját?

A hölgy felvetésével június hatodikán levélben, majd később telefonon is megkerestük az intézmény vezetőségét, de – bár többször is ígérték – a mai napig nem kaptunk választ.

Így egyelőre nem derült ki, hogy a parkolás megtiltása a kórház udvarán időleges vagy végleges. S azt sem tudjuk, miért döntött úgy a vezetőség, hogy még a mozgáskorlátozottakat sem engedik kocsijukkal behajtani az egészségügyi intézmény területére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt