Városlista
2024. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2017. Február 12. 10:59, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Ma kezdődik a házasság hete

Ma kezdődik a házasság hete

Vasárnap kezdődik a házasság hete: országszerte és a határon túl több mint 250 előadással, kulturális programmal irányítják a figyelmet a házasságra, a család fontosságára

- mondta Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora az M1 aktuális csatornán vasárnap. Hozzátette: a Magyarországon tízéves programsorozat az új házasságkötéseknek is lendületet adhat, mivel a pozitív példák bemutatása meghatározó.

Az adatok azt mutatják, hogy az élettársi kapcsolatok könnyebben felbomlanak, abban kevésbé születnek gyerekek - ismertette.

2016 első tíz hónapjában az előző évhez képest jelentősen, 10 százalékkal nőtt a házasságkötések száma. De a kedvező statisztikai adatokon túl a házasság, a kapcsolatok tartalmassá tételének bemutatása a szervezők célja személyes történetekkel - fűzte hozzá.

A házasság hete után online tréninget tesznek elérhetővé a honlapjukon, a www.hazassaghete.hu oldalon, ahol a programok is elérhetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 18. 18:09, péntek | Belföld

Dóka Attila koncert lesz Budapesten!

Ahogy az év vége közeledik, Budapest zenei életében egy különleges esemény körvonalazódik: november 29-én, pénteken 19:00 órakor Dóka Attila dalszerző, gitáros, énekese, ingyenes zenekaros koncertet ad az Újpesti Kulturális Központban.

2024. Október 18. 07:51, péntek | Belföld

Varga Mihály: javuló kilátásokkal tervezik a 2025-ös költségvetést

Javuló kilátásokkal tervezik a 2025-ös költségvetést, a kormány a GDP 3,4 százalékos emelkedésére, valamint a fogyasztás 4,3 százalékos és a beruházások 5-5,5 százalékos növekedésére számít

2024. Október 18. 07:50, péntek | Belföld

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.