Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 24. 10:03, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/RealRoxette

Marie Fredriksson nélkül is lesz Roxette

Marie Fredriksson nélkül is lesz Roxette

Az énekesnő 2019-ben elhunyt, ám a világhírű svéd popcsapat új énekesekkel lemezt készített, és Per Gessle zenei mindenessel még idén turnéra indul PG Roxette néven.

A csapat új kislemeze májusban jelenik meg, az album szeptemberben, és turné is lesz. Per Gessle Helena Josefssonnal és Dea Norberggel készítette a PG Roxette új dalát, mindketten régóta dolgoznak együtt vele és a Roxette-tel - írta a dealmakerz.co.uk.

"Marie-t nem lehet helyettesíteni, és nem is akartam semmi ilyesmit. Csodálatos időszakot töltöttünk együtt, ugyanakkor izgalmas, ha képes vagy valamit folytatni, még ha másként is. Ha Marie élne, természetesen együtt csináltuk volna" - hangsúlyozta sajtóközleményében Per Gessle.

Az új lemez már elkészült, a stúdióban Gessle mellett a régi Roxette-zenészek, Jonas Isaacsson, Clarence Oformann, Magnus Burgesson és Christopher Lundquist játszották fel a dalokat. A korábbi dobos, Billy Alsing szintén nem lehetett már köztük, ő 2020-ban hunyt el.

"Nem könnyű megújulni, amikor olyan régóta vagy benne a dolgokban. Néha úgy érzed, ismétled magad, olykor azonban ismeretlen vizekre evezel és kíváncsi leszel, és akkor úgy érzed, ez az életed, képes vagy megcsinálni" - fogalmazott Per Gessle.

A zenész hamarosan tizenkét koncertből álló szólóturnéra indul, amelyen egész eddigi pályafutásából szemezget dalokat.

A Roxette második, Look Sharp! című lemezével 1988-ban robbant be a nemzetközi popéletbe. Az albumon szerepelt az It Must Have Been Love, a The Look, valamint a Listen to Your Heart is: mindhárom vezette az amerikai slágerlistát. 1991-ben jelent meg a harmadik Roxette-album, a Joyride, amelynek címadó kislemeze szintén felkúszott a Billboard-lista élére. 1993-ban a Roxette első nem angol anyanyelvű csapatként adhatott akusztikus koncertet a Music Television Unplugged-sorozatában.

A duó tíz stúdiólemezt készített, több mint 80 millió lemezt adott el világszerte és számos koncertturnét tartott.

Címkék: roxette

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára