Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 05. 09:49, szerda | PR
Forrás: (x)

Miért van egyre több mozgásszervi probléma? Mit tehetünk ellene?

Miért van egyre több mozgásszervi probléma? Mit tehetünk ellene?

Az elmúlt évek kőkemény megpróbáltatások sora elé állították a fizikai és lelki egészségünket, sokan megsínylették a koronavírus-járvány vagy stressz hatásait.

Ám sosem késő tenni a jóllétünkért, például a rögvest pozitív változásokat hozó manuálterápiával.

Ki hitte volna, hogy ez megtörténhet?

Évek múlva talán fejcsóválva gondolunk majd vissza a magunk mögött álló időszakra, hiszen olyan hihetetlen, mint ment át az emberiség.

Már több mint három éve annak, hogy új szavak kerültek a szótárunkba, és a koronavírus-járvány vagy a Covid19 kifejezés nemcsak a nyelvezetünket írta át, hanem az egész életünket megváltoztatta. A pandémia a generációk többségének életében sosem nem látott gyökeres változásokat, az élet minden területét korlátozó szabályokat hozott. Emlékszünk például még arra, amikor néhány országban szó szerint engedélyre volt szükség a lakás elhagyásához is?

Tanulmányok és kutatások sorára, az egyén szintjén pedig őszinte szembenézésre van szükség ahhoz, hogy felmérjük, miként is hatott ránk a bezártság, hogyan cincálta szét idegrendszerünket a mentális stressz. Ráadásul megnyugodni nincs idő, mert pusztán a valóság tényszerű leírásával borús képet kell festenünk. Elég olyan címszavakban leírnunk a körülöttünk lévő világot, mint háború, energiaváltás, infláció, munkaerőhiány…

És nem pusztán a mentális, hanem nagy eséllyel a fizikai állapotunk is megszenvedte az elmúlt esztendők megpróbáltatásait. Az anyagi bizonytalanság miatt a többség még görcsösebben igyekszik megtartani a munkahelyét, gyakran az előírt időn túl is a tennivalók felett görnyed. Márpedig még a legkényelmesebb irodai székben ülő emberi testet sem arra alkották meg, hogy nyolc-tíz órán keresztül meredjen a monitorra, pláne az otthoni munkához beállított nem mindig megfelelő ülőalkalmatosságban.
Ugyan a konditermek korábbi bezárásával párhuzamosan egyre többen mozognak a szabadban, több mint kérdéses, hogy tényleg elégszer duráljuk-e neki magunkat a sportolásnak. A téli napokon garantáltan nehezebben esik elindulni, és az esős/forró időjárás ugyancsak könnyen elkedvetlenít minket.

Ahogyan a mentális, úgy a fizikai állapotunkkal kapcsolatban is őszintének kell lennünk magunkhoz: minden rendben? Nem macskásodtak el az izmok? Kifulladás nélkül érünk fel a lépcső tetejére? Nincsenek kínzó fájdalmaink?

A manuálterápia áldásos hatása

Ha akár a lelki jóllétünket is befolyásoló fizikai problémákkal küzdünk, a manuálterápia hatékony megoldás lehet a problémára. A MozgásKlinikán elérhető, bármilyen korosztály képviselőjének segítő metódus egyszerre diagnosztikai módszer és kezelés, amely javítja az ízületek állapotát, a keringést és a porcok tápláltságát is. A manuálterápiás fogások nyomán erősödik a szöveti regeneráció, s mindez az esetleges gyulladások csökkenésével is jár. Ha kipróbáljuk, saját magunkon érezzük majd, hogy a manuálterápia sokféle áldásos hatásának köszönhetően már az első kezelés után csökkenhet a fájdalom.

A Szentiványi Rita fémjelezte MozgásKlinika már most is több rendelőben várja a pácienseket, ráadásul a centrum franchise lehetősége módot kínál arra, hogy még többeknek váljon elérhetővé a manuálterápia. Ahogyan a körülöttünk lévő világ is mutatja, egyre több embernek van szüksége segítségre a mozgásszervi és ízületi problémák megszüntetéséhez, így a MozgásKlinika franchise rendszerébe csatlakozók – Szentiványi szakmai tudásának garanciájával – nagy valószínűséggel sikeres vállalkozást alapíthatnak.

Ezzel pedig mindenki nyerhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát