Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 04. 16:23, hétfő | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Paktumot kötöttek Szolnokon. hogy elősegítsék a város foglalkoztatási helyzetének javítását

Paktumot kötöttek Szolnokon. hogy elősegítsék a város foglalkoztatási helyzetének javítását

A Területi Operatív Program keretében Szolnok városban 2017. március 17-én Foglalkoztatási Együttműködés (Paktum) jött létre. A Foglalkoztatási Paktumban a munkaerő-piac különböző szereplői vesznek részt, jelenleg 27 szervezet.

A Paktum feladata, hogy elősegítse Szolnok Megyei Jogú Város foglalkoztatási helyzetének javítását, az állás nélkül lévő szolnoki állampolgárok elhelyezkedését, a városban működő munkáltatók munkaerő-hiányának mérséklését.

A Paktumszervezet, feladatainak segítésére 3 munkacsoportot hozott létre, amelyek tevékenységükkel elősegítik a város munkaerőigényekhez alkalmazkodó humánerőforrás-fejlesztését, a helyi sajátosságokat előtérbe helyező befektetésösztönzési akciók és eszközök tárának kidolgozását, valamint hozzájárulnak a Szolnoki Életpálya-modell kialakításához.

A foglalkoztatás növelése érdekében kiemelt célunk helyi vállalkozások megerősítése, új befektetések ösztönzése. Ennek érdekében számos programot, szolgáltatást, támogatást nyújt a projekt a munkáltatók és a munkát keresők részére.

Októbertől elérhetők a foglalkoztatást segítő támogatások. Az álláskeresők fejlesztésén, képzésén túl az új munkaerő felvételét bértámogatások is segítik.

Amennyiben szükséges, a munkahelyi beilleszkedésben képzett mentorok nyújtanak segítséget. Az elérhető támogatásokról, az ügyintézés menetéről a kormányhivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai nyújtanak részletes
tájékoztatást.

Még az idén elindul a szolnoki vállalkozók részére kínált 3 éves szolgáltatáscsomag: a Paktuminkubátor programrész keretében üzleti reggeliken, szakmai workshopokon, kezdő és már működő vállalkozások számára szervezett rendszeres fórumokon, vezetői tréningeken kínálunk lehetőséget a formális és informális kapcsolatépítésre, az üzleti partnerkeresésre, az információáramlás
megkönnyítésére.

Magát ez együttműködést is tanulnunk kell még: ehhez nyújt kiváló segítséget a Paktumakadémia, amelynek keretében a hazai és európai foglalkoztatási paktumok révén létrejött együttműködési hálózatok feltérképezése, szolgálatásaik és működési rendjük megismerése, jó gyakorlataik megismerése, és amennyiben lehetséges, helyi viszonyokhoz történő adaptálása történhet meg.

A projektben 3 alkalommal Szolnokon, 3 alkalommal pedig Veszprémben megrendezésre kerülő országos paktumkonferenciák biztosítják a Magyarországon jelenleg működő Paktumok tevékenysége alatt összegyűjtött jó gyakorlatok megosztását, az Irányító
Hatósággal való személyes kapcsolattartást és a szakmai koordináció lehetőségét.

A Paktumszervezet évente kétszer ülésezik: a márciusi alakuló ülés után a mai soros féléves ülésen egy meghatározó, társadalmi szerepvállalással is bíró középvállalkozás szemszögéből ismerhetjük meg a munkaerővel szembeni elvárásokat és a vállalati képzési rendszereket, a további napirendekben pedig tájékoztatást hallhatnak a paktumszervezeti tagok az elmúlt közel 9 hónapban
elvégzett projekttevékenységekről és azok eredményeiről.

A foglalkoztatási fórum lehetőséget teremt arra is, hogy a paktumszervezet tagjai kötetlenül tudjanak egymással információt cserélni – kihasználva a paktum projekt legfontosabb hozzáadott értékét: az együttműködés hatékonyságát leginkább biztosító
kommunikációs formát.

A programot az Európai Unió támogatásával Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Kormányhivatal és az Impulzus Egyesület konzorciumi formában valósítja meg. A támogatás összege 1.266.496.244.- Ft, a támogatás intenzitása 100%.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás