Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető a NATO külügyminiszteri ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy az öt magyar állampolgárságú túsz közül hármat szabadon engedtek az utóbbi napokban, miután a Hamász bejelentette, hogy a tűzszünet alatt nőket és gyerekeket adnak át fogolycsere keretében.

Rajtuk kívül két olyan, magyar állampolgársággal is rendelkező férfiról lehetett tudni, akikről ezidáig nem rendelkeztünk információval, így feltételezések szerint a terrorszervezet fogságában lehetnek - tájékoztatott.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány nemrég értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amelynek értelmében az érintettek egyike életben van, és továbbra is a Hamász tartja fogva.

"Természetesen ahogyan a gyermekek és a hölgy szabadon bocsátása érdekében megtettünk mindent, úgy megteszünk mindent annak érdekében is, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfit is sikerüljön kiszabadítani a fogságukból" - szögezte le.

"Persze minden relatív, de a jelenlegi körülmények között jó hír, hogy a két, magyar állampolgársággal rendelkező férfiból az egyikről tudjuk, hogy él" - mondta.

"Sajnos túszként tartja őt fogva a Hamász, de mindent megteszünk azért, hogy amennyiben lehetőség lesz már arra is, hogy a férfiak kiengedéséről beszéljünk, akkor ő is ott legyen azok között, akiket majd elengednek" - tette hozzá.

Címkék: izrael, szijjártó, túszok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során