Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Július 04. 11:34, szerda | Helyi
Forrás: szoljon.hu

Sztárséfek is főznek majd az Agóra nyári programján

Sztárséfek is főznek majd az Agóra nyári programján

Az idei Tisza-parti Nyár rendezvénysorozatáról tájékoztatott kedd délelőtt az Aba-Novák Agora.

– Programjaink pénteken és szombaton indulnak majd. E napokon emlékkoncerttel várjuk a Hild térre látogató érdeklődőket – mondta el Fejes Nikolett, kulturális szervező.

Majd arról számolt be, a rendezvények július tizennegyedikén folytatódnak majd. Ekkor már a motorkerékpár- és autócsodáké lesz a főszerep. Az egész napos garázsfesztivált követően pedig utcabálra kerül sor. Míg tizenharmadikán a városháza nyitja meg kapuit. Itt este hat órától többek közt képzőművészeti tárlattal várják az érdeklődőket.

– Az önkormányzat szeretné, ha a hivatal más oldalát is megismernék a helyi lakosok. Az ünnepélyes megnyitón Szalay Ferenc polgármester köszönti a látogatókat az intézmény dísztermében – vette át a szót Zombori Tímea.

Az Aba-Novák Agóra munkatársa hozzáfűzte, a hivatali bejáráson a gyerekeknek is kedveznek. Ők népi játékokon és kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

Nem kell otthon ülniük a gasztronómia szerelmeseinek sem. Július 20 és 21-én a kulturális központ előtti téren neves séfek ételeit kóstolhatja meg a nagyérdemű. – Sztárséfünk idén Vári Dávid lesz, aki a vadételek elkészítésének mestere – tudtuk meg Pálinkás Csabától.

A programszervező elárulta, a Séf Randevún több mint húsz ételkülönlegességet vonultatnak fel. Mint mondta, a hagyományos karcagi birkapörkölt mellett a vaddisznóból készült ételek is terítékre kerülnek. S azok is találnak maguknak ínyencségeket, akik a reform ételeket részesítik előnyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt