Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Január 14. 05:01, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

Tartozott neki az ismerőse, ezért elrabolta

Tartozott neki az ismerőse, ezért elrabolta

Elfogták a rendőrök azt a maglódi férfit, aki társával elrabolta és egy napig fogva tartotta a neki pénzzel tartozó sértettet.

Az 50 éves maglódi M. Ernő és a 49 éves vecsési P. Gábor tavaly. március 16-án megjelentek Budapest X. kerületében egy ismerősük lakása előtt, hogy a neki és társának korábban kölcsön adott több mint hatmillió forintnak megfelelő eurót visszakérjék. Az „adós” nem nyitott ajtót M. Ernőnek és P. Gábornak, ezért a két férfi az ajtót berúgva rontott be a lakásba, ahol M. Ernő egyből ütni kezdte a sértettet.

Mivel a férfi nem tudta megmondani, hogyan és mikor fogják rendezni a tartozást, ezért M. Ernő kirángatta a lakásból, beültette egy autóba, és elvitte a házába. Közölte a sértettel, hogy addig nem fogja elengedni, amíg vissza nem kapja a pénzét vagy el nem árulja, hogy a társa hol tartózkodik. Ezt követően az ismerősét bezárta a ház egyik szobájába. Másnap M. Ernő elvitte a férfit egy X. kerületi raktárba, ahol közölte vele, hogy elengedi, de három nap múlva menjen vissza, hogy elvihesse egy közjegyzőhöz, ahol a tartozását hivatalosan is elismerheti. A férfi a sérülései miatt orvoshoz ment, ahol a vizsgálatot követően kiderült, hogy a bántalmazásból súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói M. Ernőt január 10-én, társát P. Gábort pedig január 11-én elfogták, és mindkettőt emberrablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során