Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. December 18. 11:57, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Tizennégy évvel ezelőtt gázolt és gyilkolt – most emeltek vádat Győrben

Tizennégy évvel ezelőtt gázolt és gyilkolt – most emeltek vádat Győrben

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki még 2003 szeptemberében Győrben elütött, majd megölt egy fiatal lányt

- tájékoztatta a főügyészség hétfőn az MTI-t. A vádirati tényállás szerint az akkor 23 éves férfi figyelmetlenül vezetett, emiatt autójával fellökte az előtte kerékpározó 22 éves lányt Győrben. A sértett az ütközéstől elesett és elvesztette az eszméletét. A vádlott a halottnak hitt lányt a csomagtartóba tette, majd elindult, de néhány perc elteltével hangokat hallott a csomagtartóból.

A férfi el akarta kerülni a baleset miatti felelősségre vonást, ezért elhatározta, hogy megöli a lányt. Nem hajtott tovább úti célja, Bőny felé, hanem egy földútra kanyarodott és egy fás-bokros területen megállt. Kinyitotta a csomagtartót, a kézzel-lábbal védekező lányt onnan kirángatta, több méteren át vonszolta, majd legalább fél órán át ütötte-verte és fojtogatta.

Miután a lány meghalt, a holttestet a helyszínen hagyta, az autóval hazament, de sötétedés után visszament érte és a Mosoni-Duna árterére vitte. Az autót egy elhagyatott helyen hagyta, ismerősének pedig azt állította, hogy a járművet ellopták, emiatt együtt feljelentést is tettek. Másnap az autót a rejtekhelyéről ismeretlen helyre szállította.

A lány a közlekedési balesetben legfeljebb nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazás következtében halálát elhúzódó fulladás okozta.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság idén januárban közölte, hogy a 36 éves gönyűi gyanúsított korábban soha nem látta az áldozatot, s telefonált, amikor elsodorta a kerékpározó lányt. A férfi a gyilkosság után az autót egy illegális szlovákiai bontóba vitte, ezért nem találták meg a rendőrök.

A férfit idén január 11-én fogták el otthonában, miután egy másik bűncselekmény miatt a rendőrség
látókörébe került. A férfi beismerő vallomást tett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során