Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Május 22. 09:08, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnbanda ellen

Vádemelést javasol a rendőrség egy hétfős bűnszövetség tagjai ellen, akik 42 betörés során több mint 45 millió forint értékben loptak tárgyakat - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

A közlemény szerint a gyanúsítottak 2019. októbere és 2020. szeptembere között a fővárosban, Bács-Kiskun, valamint Pest megyében 42 helyre törtek be, 34 helyszínről 45,7 millió forint értékben loptak el bankjegyeket, ékszereket, elektronikai eszközöket, autókat, motorkerékpárokat, szerszámokat, nyolc helyről azonban semmit sem sikerült zsákmányolniuk.

A legkevesebbet, kétezer forintot egy kiskunlacházi fatelepről loptak, a legnagyobb fogásuk egy ceglédi áruházból elvitt 30 millió forint volt. Egy fővárosi húsboltból pénzt nem, de 10 kilogramm sonkát magukkal vittek - tették hozzá.

A rendőrség közlése szerint célpontjaik telephelyek, üzletek, boltok voltak, a kiszemelt helyen és környékén előzőleg terepszemlét tartottak, megfigyelték a mozgást és a biztonságtechnikai eszközöket, valamint menekülő útvonalakat terveztek. A feladatokat leosztották egymás között, volt sofőr, aktív résztvevő, autóikat, ruháikat elrejtő ember is.

Bár a bűnszervezetekre jellemző hierarchikus viszony nem állt fenn közöttük, szervezettek voltak: külön autókat, elsősorban nagy teljesítményű terepjárókat használtak, amelyeket elloptak vagy megvettek, de nem írattak át, hamis rendszámokat szereltek rájuk, majd elrejtették vagy éppen felgyújtották ezeket, mobiltelefon helyett inkább CB rádión tartották a kapcsolatot, elmaszkírozták magukat, és egy-egy helyen nagyon rövid ideig tartózkodtak. Célirányosan keresték a pénzt rejtő széfeket, trezorokat, ha helyben nem tudtak kinyitni valamit, azzal nem törődtek - részletezte a rendőrség.

A négy legfőbb gyanúsítottnak bejelentett munkahelye, állandó jövedelme nem volt, megélhetésüket, életvitelüket a bűncselekményekből származó illegális bevételükből finanszírozták.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya a bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.