Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 01. 14:36, péntek | Bulvár
Forrás: infovárosok

Világrekord Tiszalúcon

Világrekord Tiszalúcon

A szeptember 18-ai hétvége is érdekes és sok területet érintő programokat kínált azok számára, akik ellátogattak a borsodi nagyközségben, Tiszalúcon megrendezésre kerülő Tiszalúci Hal/ÁSZ Napra.

Siri Norbert polgármester úr elmondása alapján, egy hónapja született meg az ötlet,miszerint több mint 5000 db törpeharcsából, pontosabban 6200 darabból készítsenek halételeket, amely legyen egyben egy világrekord kísérlet.

A helyi Sporthorgász Egyesület és az Önkormányzat szervezésében zajlottak a halrekord állítás előkészületei. Mindenki szívvel-lélekkel támogatta, hogy a terv megvalósuljon. A „Túróscsusza alagút törpeharcsa paprikással nevű ételt és a fűszeres kukoricalisztben sütött ropogós harcsa ételkülönlegességeket Jáger Attila séf vezényletével, a tiszalúci önkormányzat szakácsai és konyhai dolgozói és segítőik készítették el.

A rekordkísérlet mellett, a rendezvénynek egy nemesebb célkitűzése is volt. Jótékonysági gyűjtés is történt ugyanis a Hal/ÁSZ Napon, amelynek célja, hogy a Tiszalúcon elő Balogh Nóra álma megvalósuljon,akinek egy speciális lábprotézisre van szüksége.

Az egészséges életmód hirdetése és az egészségmegőrzés általánosságban is nagyon fontos szerepet kapott a Nap során, ugyanis jelen volt az Országos Mentőszolgálat egyik egysége bemutató jelleggel és egész nap egészségügyi szűréseket végeztek a Magyar Vöröskereszt önkéntesei. A rendezvény biztonságáról a helyi polgárőrök gondoskodtak a Rendőrség segítségével, amely szervezet közbiztonsági standot is felállított a rendezvényen.

A rendezvény egy másik fő eleme a főzőverseny volt. A Tiszalúci Hal/ÁSZ Kukta Kupán 12 csapat készítette el a finomabbnál finomabb halételeket.

Az elkészült fogások zsűrizésében polgármester úr és Deák-Bárdos Mihály többszörös európabajnok és világbajnoki ezüstérmes birkózó,valamint a település díszpolgára, Dr. Kovács Pál képviselő úr mellett, a Médiások is kivették részüket. A sok kiváló étel sorrendjéről nehezen tudtak dönteni az ítészek, de az érvek hosszas megvitatása után kihirdették a győztest, amely a helyi Katolikus Egyházközösség csapata lett.

A Tiszalúci Hal/ÁSZ Nap természetesen nemcsak gasztronómiából állt, fontos szerepet kapott a sport, a kultúra és a szórakozás is, amelyben a legaktívabb szerepet a Prémium Médiaválogatott vállalta.

Fésűs Nelly művésznő és párja Vajtó Lajos, Beleznay Endre, Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba, Cozombolis, Fischer Norbert, Földesi János, Lui, Ricky, aki a házigazda szerepet is betöltötte Török László, valamint Csordás László, Tiszalúc alpolgármestere, aki ezen a napon nemcsak az egyik főszervezőként, hanem a csapat tagjaként is nagy segítségére volt a Médiaválogatott csapatának.

A sportszeretők többek között a Tiszalúci Foci/hal/ÁSZ Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornán szurkolhattak együtt.

A Médiaválogatott mellett pályára lépett a Magyar Olimpikonok és Sztársportolók csapata, a Kamino kupa Sportstaff-jai is team-ként, valamint a helyiek Lúci Foci Baráti Kör nevű csapata is. A mérkőzést indító kezdőrúgást a rendezvény fővédnöke és egyik főtámogatója, Dr.Koncz Zsófia országgyűlési képviselő végezte el, aki a közelmúltban, az édesapja emlékére Tokajban megrendezett Polgármesterek Labdarúgó Kupán, a Polgármesterek és Parlament csapata közötti gálamérkőzésen focizott is. Ezt a tornát egyébként az előbbiekben említett Lúci Foci Baráti Kör nyerte meg.Képviselőnő 2020. óta látja el feladatát, édesapját követve és az általa megkezdett képviselői munkát folytatva tovább a térség képviseletében. Elsődleges feladatának tartja ennek a régiónak a fejlesztését és az itt élők életminőségének a javítását.

A pályán zajló sportszerű játék mellett,a színpadon is zajlottak a különböző előadások. A Prémium Médiaválogatott tagjai, akik nemcsak a focipályán, de a színpadon is képviseltették magukat, színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget!

Fésűs Nelly művésznő, Beleznay Endre, Lui Világrekorder Bűvész, Cozombolis, Fischer Norbi és nem utolsósorban Bognár Rita és Tihanyi Tóth Csaba műsorainak köszönhetően nagyon jó hangulatban telt az idő.

A minden korosztály számára élményt nyújtó műsorok mellett a Tiszalúci Hal/ÁSZ Nap délutánján került megrendezésre az I. Tiszalúci Falusi Játékok mókás sportvetélkedője, amely során csizmadobálásban, horogra akasztásban, zsákban futásban, vízhordásban és asszonytolás talicskán versenyszámban mérhették össze erejüket az 5 fős csapatok. Ez a program is kiváló sportos szórakozást nyújtott versenyzőknek, nézőknek, kicsiknek, nagyoknak és családoknak egyaránt.
A legfiatalabb korosztályra is gondoltak a szervezők, ugyanis a megnyitót követően indultak a gyerekeknek szóló programok és játékok, a helyi óvoda dolgozóinak és a Tiszalúci Mesevár Alapítvány önkénteseinek szervezésében.

A Tiszalúci Hal/ÁSZ Napon nemcsak a világrekord ételeket lehetett megkóstolni, hanem 12 kistermelő is hozzájárult a fogyasztható ételek sokaságához csakúgy, mint a helyi vadásztársaság ízletes vad és halételei.

A nap késő délutáni részében a rendezvényen fellépett Tóth Andi, majd az esti órákban Kollányi Zsuzsi szórakoztatta a helyieket és a más településekről érkezőket műsorával.

A programsorozat befejezéseként pedig Kefir a V- Tech együttes énekese állt a közönség elé, aki dalaival zárta a sikeres és tartalmas, a világrekordot is magában foglaló Tiszalúci Hal/ÁSZ Napot.

A Prémium Médiaválogatott ismét egy remek napon van túl! Mozogtunk, együtt voltunk, jótékonykodtunk! Köszönjük a Tiszalúciak meghívását, fogadtatását, vendégszeretetét!

Földesi János

Címkék: tiszalúc, világrekord

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.